DIY Kerstkaarten: Maak je eigen unieke kerstgroeten

art

DIY Kerstkaarten: Maak je eigen unieke kerstgroeten

Kerst is het seizoen van vreugde, liefde en samenzijn. Het is ook de tijd waarin we onze vrienden en familie laten weten dat we aan hen denken door middel van kerstkaarten. Maar waarom zou je genoegen nemen met een winkelgekochte kaart als je je eigen unieke kerstgroeten kunt maken? In dit artikel laten we je zien hoe je DIY kerstkaarten kunt maken die je dierbaren zullen betoveren.

Benodigdheden:

 1. Kartonnen kaarten en enveloppen
 2. Schaar
 3. Lijm
 4. Potloden en pennen
 5. Verf en kwasten
 6. Stempels en inkt
 7. Glitter en lijm
 8. Decoratief papier

Stappenplan:

Volg deze simpele stappen om je eigen unieke kerstkaarten te maken:

 1. Kies het formaat van je kaarten en enveloppen. Knip het karton op maat en vouw het dubbel.
 2. Denk na over het ontwerp van je kaarten. Kies een thema dat past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Je kunt gaan voor traditionele kerstelementen zoals kerstballen, kerstbomen en rendieren, of iets origineels bedenken.
 3. Begin met het tekenen van het ontwerp op de voorkant van de kaart. Gebruik potloden en pennen om de contouren te schetsen en voeg eventueel kleur toe.
 4. Maak je kaarten extra speciaal door verf, glitter en lijm toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld de kerstballen met verf inkleuren of fonkelende sneeuwvlokken maken met glitterlijm.
 5. Voeg een persoonlijke boodschap toe aan de binnenkant van de kaarten. Schrijf iets liefs en oprechts voor de ontvangers. Dit zal de kaarten nog speciaal maken.
 6. Gebruik decoratief papier om de enveloppen te versieren. Knip bijvoorbeeld sterren of sneeuwvlokken uit en plak ze op de enveloppen.
 7. Als je van stempelen houdt, kun je stempels en inkt gebruiken om je kaarten een extra dimensie te geven. Stempel bijvoorbeeld een kerstboom op de voorkant van de kaart of versier de envelop met stempelafdrukken.

Met deze stappen kun je al prachtige DIY kerstkaarten maken. Maar je kunt ook nog een stap verder gaan en je kaarten personaliseren op basis van de ontvanger:

Persoonlijke touch:

1. Maak een fotokaart: Voeg een foto toe van jou en de ontvanger(s) als een speciale herinnering aan jullie tijd samen.

2. Voeg een handgeschreven briefje toe: Schrijf een kort briefje waarin je de ontvanger vertelt waarom hij/zij speciaal is voor jou en hoeveel je aan hem/haar denkt tijdens de feestdagen.

3. Voeg een klein cadeautje toe: Stop bijvoorbeeld een theezakje, een fotohanger of een zelfgemaakte sleutelhanger in de envelop.

4. Maak een pop-up kaart: Voeg een verrassingselement toe aan je kaarten met behulp van de pop-up techniek. Laat bijvoorbeeld een kleine kerstboom uit de kaart springen wanneer deze wordt geopend.

Conclusie:

Doe-het-zelf kerstkaarten bieden de mogelijkheid om je creativiteit te uiten en je persoonlijke touch toe te voegen aan je kerstgroeten. Met de juiste materialen en een beetje inzet kun je prachtige kaarten maken die je dierbaren zullen koesteren. De ontvangers zullen zeker de tijd en moeite waarderen die je hebt besteed aan het maken van deze unieke kerstgroeten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je eigen DIY kerstkaarten om de feestdagen extra speciaal te maken!

Add comment