Zelf fidget toys maken: 10 creatieve ideeën

art

{{–h2–}}

10 Creatieve ideeën voor het maken van eigen Zelf fidget toys

{{–h3–}}

Wat zijn fidget toys?

De afgelopen jaren zijn fidget toys enorm populair geworden en ze worden steeds vaker gebruikt door zowel kinderen als volwassenen. Fidget toys zijn kleine speeltjes of gadgets die zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van stress, angst en andere vormen van onrust. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van ontspanning.

Het maken van je eigen fidget toys kan een leuke creatieve activiteit zijn. Je kunt ze volledig personaliseren naar je eigen smaak en behoeften. Hier zijn 10 creatieve ideeën om je op weg te helpen bij het maken van je eigen Zelf fidget toys.

{{–h2–}}

1. Knopen ketting fidget toy

Voor deze fidget toy heb je alleen een aantal knopen en een elastiekje nodig. Rijg de knopen aan het elastiekje en maak een knoopje aan beide uiteinden om ervoor te zorgen dat de knopen op hun plaats blijven.

Voordelen:
– Gemakkelijk te maken met minimale benodigdheden.
– Geeft je handen iets te doen en helpt bij het verminderen van stress en angst.

{{–h2–}}

2. Tangle verf fidget toy

Tangles zijn buigzame speeltjes die je eindeloos kunt draaien en transformeren. Je kunt ze ook personaliseren door ze te verven met verschillende kleuren verf. Gebruik acrylverf voor het beste resultaat.

Voordelen:
– Helpt bij het verbeteren van de fijne motoriek.
– Ontspannend en stressverlagend.

{{–h2–}}

3. Squishy stressbal fidget toy

Maak je eigen squishy stressbal met behulp van waterballonnen en rijst. Vul een waterballon met rijst en knoop het dicht. Doe meerdere ballonnen om elkaar heen voor extra stevigheid.

Voordelen:
– Zorgt voor sensorische stimulatie.
– Helpt bij het verlichten van stress en onrust.

{{–h2–}}

4. Spinner sleutelhanger fidget toy

Maak je eigen spinner sleutelhanger door een spinner te bevestigen aan een sleutelring. Je kunt de spinner personaliseren door deze te verven of te versieren met stickers.

Voordelen:
– Gemakkelijk mee te nemen.
– Helpt bij het verbeteren van de focus en concentratie.

{{–h2–}}

5. Fidget cube box fidget toy

Maak een eigen fidget cube box met behulp van een lege luciferdoosje. Plak verschillende textuurmaterialen aan de binnenkant van het doosje, zoals schuurpapier, lintjes en knopen.

Voordelen:
– Biedt verschillende sensorische prikkels.
– Helpt bij het verbeteren van de tastzin.

{{–h2–}}

6. Velcro stressreliever fidget toy

Maak je eigen Velcro stressreliever door Velcro-strips op een bal te plakken. Je kunt deze strippen vervolgens aan elkaar vastmaken en ervoor zorgen dat je ze los kunt maken.

Voordelen:
– Helpt bij het verminderen van stress en angst.
– Bevordert hand-oog coördinatie.

{{–h2–}}

7. Stressballen met slijm fidget toy

Voor deze fidget toy heb je een stressbal nodig en wat slijm naar keuze. Knip een klein gaatje in de stressbal en vul deze met het slijm. Knijp in de stressbal en zie hoe het slijm zich door de gaatjes perst.

Voordelen:
– Biedt tactiele stimulatie.
– Helpt bij het verminderen van stress en onrust.

{{–h2–}}

8. Wikkelarmband fidget toy

Maak je eigen fidget wikkelarmband door een lint of dunne stof te gebruiken. Rijg verschillende kralen en knopen aan het lint en bind het om je pols.

Voordelen:
– Gemakkelijk mee te nemen.
– Helpt bij het bevorderen van ontspanning.

{{–h2–}}

9. Squeeze speelgoed fidget toy

Maak je eigen squeeze speelgoed door een oude sok te vullen met rijst en vast te knopen aan het einde. Versier de sok met stiften of verf om het persoonlijker te maken.

Voordelen:
– Geeft je iets om te knijpen en helpt bij het verminderen van onrust.
– Kan ook worden gebruikt als stressbal.

{{–h2–}}

10. Fidget pen fidget toy

Transformeer een normale pen in een fidget toy door knopen of kralen aan de clip te bevestigen. Je kunt de knopen of kralen ook verplaatsen tijdens het schrijven voor extra sensorische stimulatie.

Voordelen:
– Discreet en gemakkelijk te gebruiken in een openbare omgeving.
– Kan focus en concentratie verbeteren.

{{–h2–}}

Conclusie

Het maken van je eigen fidget toys kan een ontspannende en creatieve activiteit zijn. Of je nu last hebt van stress, angst of gewoon iets zoekt om je handen bezig te houden, deze 10 creatieve ideeën bieden een breed scala aan mogelijkheden om je eigen persoonlijke fidget toys te maken. Experimenteer met verschillende materialen en ontdek welke fidget toys het beste werken voor jou.

Add comment