10 creatieve DIY-herfstdecoraties voor je huis

craft

10 creatieve DIY-herfstdecoraties voor je huis

Met de komst van de herfst is het tijd om je huis te versieren met warme en gezellige decoraties. Wat is er nu leuker dan creatieve DIY-projecten waarmee je je eigen herfstdecoraties kunt maken? Hier zijn 10 ideeën om je op weg te helpen:

1. Pompoen vaas

Een klassieker onder de herfstdecoraties is natuurlijk de pompoen. Snijd de bovenkant van een kleine pompoen eraf en hol hem uit. Vul de pompoen met een herfstboeket van gedroogde bloemen en je hebt een prachtige zelfgemaakte vaas.

2. Bladkrans

Verzamel bladeren in verschillende kleuren en maten en lijm ze aan een metalen of strokrans. Voeg eventueel nog wat kleine pompoentjes of dennenappels toe voor een extra herfstig tintje. Hang de krans op aan je voordeur of in de woonkamer.

3. Eikelkaarsen

Verzamel eikels en verwijder de dopjes. Smelt vervolgens een beetje kaarsvet in een pannetje en plaats een lont in elke eikel. Giet het gesmolten kaarsvet in de eikels en laat het stollen. Je hebt nu schattige herfstkaarsjes om je huis mee te verlichten.

4. Herfstige potpourri

Verzamel gedroogde sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes, kruidnagels en gedroogde bloemen. Meng alles door elkaar en bewaar het in een mooi glazen potje met deksel. Zet het potje op een tafeltje of vensterbank en geniet van de heerlijke geuren van de herfst.

5. Herfstblad slinger

Verzamel herfstbladeren en leg ze tussen twee vellen bakpapier. Strijk over het papier met een strijkijzer (op lage stand) totdat de bladeren plat en gedroogd zijn. Maak gaatjes in de bladeren en rijg ze aan een mooi lint. Hang de slinger op aan de muur of boven de open haard.

6. Kastanje dieren

Verzamel kastanjes en gebruik ze om schattige dieren te maken. Met satéprikkers, wiebeloogjes en stukjes stof kun je eenvoudig egeltjes, uiltjes of andere dieren knutselen. Plaats de kastanje dieren op een plankje of zet ze in een herfsthoekje in huis.

7. Herfsttafel

Richt een hoekje in je huis in als herfsttafel. Leg een mooi herfstkleed op tafel en plaats er verschillende herfstdecoraties op zoals pompoenen, bladeren, dennenappels en kaarsen. Hiermee creëer je een gezellige sfeer in huis.

8. Herfstige fotolijstjes

Koop een paar goedkope fotolijstjes en verf ze in herfstkleuren zoals oranje, rood en geel. Plaats er foto’s van mooie herinneringen in die je aan de herfst doen denken, zoals een boswandeling of een gezellige herfstpicknick.

9. Herfstkrans voor binnen

Maak een krans van gedroogde takken en versier deze met herfstbladeren, bessen, pompoentjes en gedroogde bloemen. Hang de krans op aan een haakje aan de muur, bijvoorbeeld in de gang of woonkamer.

10. Herfstige kaarsenhouders

Verzamel verschillende glazen potjes en versier ze met herfstbladeren, lintjes of touwtjes. Plaats een kaars in elk potje en je hebt prachtige kaarsenhouders die perfect passen bij de herfstsfeer.

Conclusie

Met deze 10 creatieve DIY-herfstdecoraties breng je de warme en gezellige sfeer van de herfst op een unieke manier in je huis. Of je nu kiest voor een pompoen vaas, een bladkrans of een herfstige fotolijst, deze decoraties zullen zeker zorgen voor een sfeervolle en knusse ambiance. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de magie van de herfst!

Add comment