Maak je eigen zeepdispenser: Een creatieve en duurzame oplossing

craft

Maak je eigen zeepdispenser: Een creatieve en duurzame oplossing

Het belang van hygiëne is nog nooit zo duidelijk geweest als nu, met de uitbraak van het COVID-19-virus. Handen wassen is een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, en een zeepdispenser is een essentieel onderdeel van elke wasruimte. Maar in plaats van een kant-en-klare zeepdispenser te kopen, waarom zou je er niet zelf een maken? Het is niet alleen een leuke en creatieve activiteit, maar het kan ook een duurzame oplossing zijn.

Benodigdheden

Om je eigen zeepdispenser te maken, heb je een paar basismaterialen nodig:

 • Een lege plastic fles of een glazen fles met een smalle hals
 • Een pompmechanisme (je kunt er een recycling uit een oude zeepdispenser halen)
 • Een boor of een priem
 • Decoratieve materialen zoals verf, stickers of lint
 • Zeeppompje (vind je online of bij een lokale winkel)
 • Vloeibare zeep

Stappen om je eigen zeepdispenser te maken

Volg deze eenvoudige stappen om je eigen zeepdispenser te maken:

 1. Verwijder het etiket van de plastic of glazen fles en zorg ervoor dat deze goed schoon is.
 2. Maak met een boor of priem een gat in de dop van de fles, groot genoeg om het pompmechanisme erdoorheen te laten passeren.
 3. Steek het pompmechanisme door het gat in de dop en sluit het stevig af.
 4. Als je de fles wilt versieren, kun je verf, stickers of lint gebruiken. Wees creatief en maak er iets unieks van!
 5. Vul de fles met vloeibare zeep. Zorg ervoor dat je een zeep gebruikt die geschikt is voor een pompdispenser.
 6. Sluit de fles af met de decoratieve dop en je zelfgemaakte zeepdispenser is klaar voor gebruik!

Voordelen van het maken van je eigen zeepdispenser

Het zelf maken van een zeepdispenser heeft verschillende voordelen:

 • Leuk en creatief: Het maken van je eigen zeepdispenser is een leuke en creatieve activiteit die je alleen of samen met je familie kunt doen. Het geeft je de vrijheid om je eigen ontwerp te kiezen en je persoonlijkheid te laten zien.
 • Duurzaamheid: Door een zeepdispenser te maken, vermijd je het kopen van een nieuwe dispenser die mogelijk van plastic is gemaakt en belandt op de afvalberg. Het recyclen van een oude dispenser of het hergebruiken van een lege fles is een duurzame keuze.
 • Besparing van geld: Het kopen van een kant-en-klare zeepdispenser kan soms duur zijn, vooral als je op zoek bent naar een hoogwaardige dispenser. Door je eigen zeepdispenser te maken, kun je geld besparen en toch een functionele en mooie dispenser hebben.
 • Aanpassingsvermogen: Door je eigen zeepdispenser te maken, kun je deze aanpassen aan je specifieke behoeften. Je kunt de grootte van de fles kiezen, het pompmechanisme aanpassen en zelfs de kleur en decoraties kiezen. Hierdoor kun je een dispenser maken die perfect past bij jouw smaak en stijl.

Conclusie

Het maken van je eigen zeepdispenser is niet alleen een leuke en creatieve activiteit, maar het biedt ook een duurzame en persoonlijke oplossing voor het dagelijks gebruik van zeep. Door een zeepdispenser zelf te maken, kun je geld besparen, de hoeveelheid plastic afval verminderen en een dispenser hebben die perfect past bij jouw smaak. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je eigen unieke zeepdispenser!

Add comment