Stap-voor-stap gids voor het maken van Zelfgemaakte badbommen

craft

Stap-voor-stap gids voor het maken van Zelfgemaakte Badbommen

Badbommen zijn een geweldige manier om een ontspannend en verwenmoment voor jezelf te creëren. Ze komen in allerlei heerlijke geuren en kleuren en kunnen je bad omtoveren in een oase van rust. Het beste van alles is dat je ze heel eenvoudig thuis kunt maken! Volg deze stap-voor-stap gids om je eigen zelfgemaakte badbommen te creëren.

Benodigdheden:

 • 1 kopje baking soda
 • 1/2 kopje citroenzuur
 • 1/2 kopje maïszetmeel
 • 1/2 kopje epsomzout
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 1 theelepel water
 • 10-15 druppels etherische olie naar keuze
 • Kleurstof naar keuze (optioneel)
 • Badbomvorm
 • Een kom
 • Een lepel

Stap 1: Meng de droge ingrediënten

In een kom meng je de baking soda, citroenzuur, maïszetmeel en epsomzout samen. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten goed door elkaar mengt, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Als je ervoor kiest om kleurstof toe te voegen, voeg deze dan ook toe aan het mengsel.

Stap 2: Meng de natte ingrediënten

In een aparte kom meng je de gesmolten kokosolie, water en etherische olie samen. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Etherische oliën zijn verkrijgbaar in vele geuren, zoals lavendel, pepermunt en eucalyptus. Kies de geur die je het meest ontspannend vindt.

Stap 3: Combineer de ingrediënten

Giet voorzichtig het natte mengsel in de kom met de droge ingrediënten. Meng goed met een lepel totdat je een samenhangend mengsel krijgt. Het mengsel zou de consistentie moeten hebben van vochtig zand en in staat moeten zijn om bij elkaar te blijven wanneer je er een beetje in knijpt.

Stap 4: Vul de badbomvorm

Pak je badbomvorm erbij en vul deze met het mengsel. Druk het mengsel stevig aan zodat het goed compact is en goed in de vorm past. Als je geen badbomvorm hebt, kun je ook een siliconen ijsblokjesvorm gebruiken.

Stap 5: Laat de badbommen drogen

Laat de gevulde badbomvormen minimaal 24 uur op een droge en koele plaats staan om volledig uit te harden. Dit zorgt ervoor dat de badbommen hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen in het water.

Stap 6: Geniet van je zelfgemaakte badbommen!

Je zelfgemaakte badbommen zijn nu klaar om gebruikt te worden! Gooi een badbom in warm water en kijk hoe deze bruisend oplost en heerlijke geuren en kleuren vrijlaat. Leun achterover, ontspan en geniet van je zelfgemaakte spa-ervaring in je eigen badkamer.

Conclusie

Het maken van zelfgemaakte badbommen is een leuke en creatieve manier om te ontspannen en jezelf te verwennen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een badbomvorm kun je een hele collectie badbommen maken in verschillende geuren en kleuren. Experimenteer met verschillende etherische oliën en kleuren om je badervaring nog persoonlijker te maken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van je eigen ontspannende spa-moment in je eigen badkamer.

Add comment