Zelf een adventskalender maken: 10 creatieve ideeën

art

Zelf een adventskalender maken: 10 creatieve ideeën

De decembermaand staat bekend om zijn gezelligheid en tradities. Een van de leukste tradities in deze maand is het openen van een adventskalender. Deze kalender telt af naar Kerstmis en elke dag mag er een vakje worden geopend waar een verrassing achter zit. Hoewel er veel mooie adventskalenders te koop zijn in de winkels, kan het ook erg leuk zijn om er zelf een te maken. Hieronder vind je 10 creatieve ideeën om zelf een adventskalender te maken.

1. Papieren zakjes

Een eenvoudige manier om een adventskalender te maken is met behulp van papieren zakjes. Koop kleine, bruine zakjes en nummer ze van 1 tot en met 24. Vouw de zakjes dicht en hang ze op aan een stuk touw. Vul de zakjes met kleine cadeautjes of snoepjes en klaar is je adventskalender!

2. Doosjes

Als je handig bent met karton en lijm, kun je ook zelf doosjes maken voor je adventskalender. Knip of snijd vierkantjes uit stevig karton en plak ze dicht tot doosjes. Nummer de doosjes en vul ze met leuke verrassingen. Stapel de doosjes op in de vorm van een kerstboom en je hebt een originele adventskalender.

3. Lint en enveloppen

Een simpele maar elegante adventskalender maak je met lint en enveloppen. Hang een lang stuk lint aan de muur en knijp de enveloppen vast met wasknijpers. Nummer de enveloppen en vul ze met persoonlijke briefjes, bonnetjes of kleine cadeautjes. Op deze manier kunnen jij en je familie elke dag iets leuks uitpakken.

4. Glazen potjes

Recycle oude glazen potjes en maak er een unieke adventskalender van. Verf de potjes in verschillende kleuren en nummer ze van 1 tot en met 24. Zet de potjes op een dienblad of plank en vul ze met kleine cadeautjes, briefjes of snoepjes. Het voordeel van deze adventskalender is dat je de potjes elk jaar opnieuw kunt gebruiken.

5. Fotolijstjes

Heb je nog oude fotolijstjes liggen? Gebruik ze dan voor je zelfgemaakte adventskalender. Verwijder de glazen plaatjes uit de lijstjes en beschilder of beplak ze in vrolijke kleuren. Bevestig een touwtje aan de lijstjes en hang ze op aan de muur. Vul de lijstjes met foto’s, gedichtjes of kleine cadeautjes en geniet van een unieke adventskalender.

6. Stoffen zakjes

Als je handig bent met naald en draad, kun je stoffen zakjes maken om je adventskalender in te hangen. Kies stofjes in verschillende kleuren en patronen en naai er zakjes van. Versier de zakjes met lintjes, kralen of glitter en nummer ze van 1 tot en met 24. Hang de zakjes aan een tak, aan een touw of aan de muur en vul ze met kleine cadeautjes of lekkernijen.

7. Boomtakken

Creëer een rustieke adventskalender met behulp van boomtakken. Zet een paar mooie takken in een vaas en hang er kleine cadeautjes of envelopjes aan. Nummer de cadeautjes en elke dag kan er eentje worden uitgepakt. Deze vorm van adventskalender past perfect bij een natuurlijke, landelijke inrichting.

8. Prikbord

Een prikbord kan dienen als basis voor je zelfgemaakte adventskalender. Bevestig zakjes, enveloppen, doosjes of andere verrassingen aan het prikbord en nummer ze. Je kunt het prikbord verder versieren met foto’s, quotes of andere feestelijke items. Deze adventskalender is niet alleen leuk om cadeautjes uit te halen, maar ook om naar te kijken.

9. Lego blokjes

Ben je een fan van Lego? Dan kun je dit speelgoed ook gebruiken om een adventskalender mee te maken. Bouw een speciale constructie van Lego blokjes waarin elke dag een cadeautje verstopt zit. Het bouwen van de constructie kan al een feest op zich zijn en het uitpakken van de cadeautjes wordt nog spannender.

10. Raamstickers

Een originele en decoratieve adventskalender is een raam met raamstickers. Plak de raamstickers in de vorm van een adventskalender op het raam in de woonkamer of keuken. Elke dag mag er één sticker worden verwijderd, totdat op eerste Kerstdag de hele kalender compleet is. Deze adventskalender kan ook erg leuk zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

Conclusie

Met deze 10 creatieve ideeën kun je zelf een unieke adventskalender maken. Of je nu houdt van knutselen, shoppen of recyclen, er is voor ieder wat wils. Het maken van een adventskalender zorgt niet alleen voor een feestelijke sfeer in huis, maar ook voor het plezier van het aftellen naar Kerstmis. Dus ga aan de slag en creëer je eigen persoonlijke adventskalender!

Add comment