Zelf insectenvangers maken: een eenvoudige DIY-gids

art

Introductie

Als je last hebt van insecten in je huis of tuin, dan kan het handig zijn om zelf een insectenvanger te maken. Het is een eenvoudige en goedkope manier om van deze ongewenste beestjes af te komen. In dit artikel geven we een DIY-gids voor het maken van je eigen insectenvanger.

Benodigdheden

Voordat je begint met het maken van de insectenvanger, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij elkaar te verzamelen. Hieronder vind je een lijst met materialen die je nodig hebt:

  • Plastic fles
  • Schaar
  • Duct tape
  • Karton
  • Prikpen
  • Touw

Zorg ervoor dat je alles klaar hebt liggen voordat je aan de slag gaat, zodat je niet halverwege hoeft te stoppen.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om je eigen insectenvanger te maken:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint, spoel de plastic fles goed uit en verwijder het etiket. Laat de fles vervolgens goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 2: Snijd de fles door

Pak de schaar en snijd de bovenkant van de fles eraf. De bovenkant, inclusief de dop, heb je niet nodig voor de insectenvanger.

Stap 3: Maak de trechter

Pak het karton en teken een cirkel. Knip de cirkel uit en knip deze vervolgens doormidden. Rol één helft van de cirkel op tot een trechtervorm. Gebruik duct tape om de trechter op zijn plaats te houden.

Stap 4: Maak de handgreep

Neem een stuk touw en bevestig dit aan de buitenkant van de fles met duct tape. Dit wordt de handgreep van de insectenvanger.

Stap 5: Doorprikken

Gebruik de prikpen om meerdere kleine gaatjes in de onderkant van de fles te prikken. Deze gaatjes dienen als luchtgaten voor de insectenvanger.

Stap 6: Insecten vangen

Je insectenvanger is nu klaar voor gebruik! Ga naar de plek waar je last hebt van insecten en plaats de trechter over het beestje. Zorg ervoor dat de trechter goed sluit, zodat het insect er niet meer uit kan.

Laat de insectenvanger een tijdje staan om meerdere insecten te vangen. Als je klaar bent, verwijder dan de trechter en laat de insecten weer vrij in de natuur.

Conclusie

Het maken van je eigen insectenvanger is een eenvoudig en effectief middel om van insecten af te komen. Met een paar eenvoudige benodigdheden en enkele simpele stappen, kun je snel een insectenvanger in elkaar zetten. Het is een duurzame en goedkope oplossing voor het bestrijden van insecten in je huis of tuin. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je eigen insectenvanger!

Add comment