Zes eenvoudige recepten voor zelfgemaakte natuurlijke schoonmaakmiddelen

craft

Zes eenvoudige recepten voor zelfgemaakte natuurlijke schoonmaakmiddelen

Wil je afstappen van de chemische schoonmaakmiddelen en meer natuurlijke producten gebruiken? Dan is het zelf maken van schoonmaakmiddelen een geweldige oplossing. Niet alleen zijn deze middelen milieuvriendelijk, maar ze zijn ook nog eens goedkoop en eenvoudig te maken. Hier zijn zes eenvoudige recepten voor zelfgemaakte natuurlijke schoonmaakmiddelen.

1. Allesreiniger met azijn

Een mengsel van azijn, water en een paar druppels etherische olie vormt een geweldige allesreiniger. Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles en voeg 10-15 druppels etherische olie naar keuze toe. Deze allesreiniger is perfect voor het schoonmaken van keukenoppervlakken, ramen en badkamers.

2. Ontvetter met citroen

Om een natuurlijke ontvetter te maken, meng je het sap van een halve citroen met een kopje water. Giet het mengsel in een spuitfles en gebruik het om vet en vuil van keukengerei, tegels en ovens te verwijderen. De citroen zorgt voor een frisse geur en helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken.

3. Badkamerreiniger met baking soda

Baking soda is een geweldig schoonmaakmiddel en kan worden gebruikt om je badkamer sparkle te geven. Meng een kopje baking soda met een halve kop water en voeg een theelepel vloeibare zeep toe. Breng het mengsel aan op de te reinigen oppervlakken en scrub met een borstel. Spoel daarna goed af. Je badkamer zal weer stralen!

4. Glasreiniger met azijn

Een eenvoudige glasreiniger kan worden gemaakt door een mengsel van gelijke delen azijn en water te gebruiken. Giet het mengsel in een spuitfles en gebruik het om je ramen en spiegels schoon te maken. Veeg af met een doek of krantenpapier voor een streeploos resultaat.

5. Vloerreiniger met tea tree olie

Om een natuurlijke vloerreiniger te maken, voeg je 10 druppels tea tree olie toe aan een emmer warm water. Gebruik deze oplossing om je vloeren schoon te maken en bacteriën te doden. Tea tree olie heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en laat je vloeren fris ruiken.

6. Wasmiddel met baking soda en marseillezeep

Maak je eigen wasmiddel door 200 gram geraspte marseillezeep te mengen met 100 gram baking soda en 100 gram oxiclean. Voeg een paar druppels etherische olie toe voor een heerlijke geur. Gebruik 2 eetlepels van dit mengsel voor elke wasbeurt. Je kleding zal schoon en fris zijn!

Conclusie

Het zelf maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met behulp van deze zes eenvoudige recepten kun je je eigen schoonmaakmiddelen maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dus waar wacht je nog op? Doe mee met de natuurlijke schoonmaakrevolutie!

Add comment